Als sporten je beroep is

Voor de grap zeg ik wel eens dat het fietskoerieren eigenlijk betaald sporten is. Het is natuurlijk veel meer dan dat, maar het geeft wel aan dat bewegen een heel belangrijke factor is. En dat merkte ik al in de eerste weken dat ik bij Fietskoeriers Apeldoorn ging werken. Ik viel af, en tegelijkertijd at ik meer dan ooit daarvoor. Eten is van groot belang; voedsel is mijn broodnodige brandstof. Ik moet mezelf vaak dwingen om tussen de middag meer boterhammen te eten dan waar ik eigenlijk zin in heb, omdat ik later die middag nog moet fietsen. Fruit at ik altijd al veel, maar ook dat is nog meer geworden. Mijn weerstand moet op peil blijven!
Ook op tijd naar bed gaan is belangrijk, en soms even dat extra biertje of wijntje laten staan. Waar je op kantoor dat ene drankje teveel de avond ervoor er ongemerkt uit typt achter je toetsenbord, zakt het gelijk in benen als je de volgende ochtend moet fietsen. Oppassen dus.
De afgelopen maanden heb ik geleerd om steeds beter naar mijn lichaam te luisteren. Een keer hardlopen op zondag overslaan als ik de week ervoor veel gefietst heb bijvoorbeeld. Eerder voelde ik me een enorme loser als ik dat deed, nu weet ik dat het af en toe gewoon moet, omdat mijn lijf anders gaat protesteren. Een grote verantwoordelijkheid dus, want ik moet wel overeind blijven. En tegelijkertijd heel tof, om mijn lijf op deze manier voor me te kunnen laten werken!
Stephanie