Droog, duikelen en dank

Mijn eerste avondrondje. Wat is dat gaaf, kriskras door een gelukkig eindelijk weer droog Apeldoorn. Mensen blij maken met hun pakketje. Het is black friday, weer een Amerikaanse traditie die we hier voor commerciële doelen inzetten. Maar what the heck. Het levert ons ook werk op. Bij Futurum krijg ik de vraag of ik bij elk pakketje ook een tasje met bidon af wil leveren en of dat niet te lastig is. ‘Natuurlijk niet!’ is mijn reactie. We zijn niet voor een gat of tasje te vangen.
Vol vertrouwen race ik rond, even wat checken op de telefoon, ach ja dat moet toch fietsend kunnen. Helaas, mijn eerste fietskoerier tattoo is een feit. Ik duikel voorover in de bak. Dat doe ik natuurlijk op een prima plek, niet ergens achteraf in de Maten bij de aflevering van pakketje 4. Nee, dat moet dan ook gebeuren op de kruising Stationsstraat – Kalverstraat/Molenstraat, midden in het centrum.
Maar de dank van klanten is groot en dat maakt alles goed. ‘Wat geweldig dat jullie dit doen!’. Ik zeg dan: ‘wat geweldig dat jullie van onze diensten gebruik maken’. Een mooi gesprek over hoe prachtig ze onze baan vinden, dat ze zelf ook fietsen en of er nog vacatures zijn. Een krabbel in de koeriersapp en weer door. Of ik echt niet nog een energyreep wil. Die sla ik af in de wetenschap dat thuis een heerlijke maaltijd wacht, als afsluiting van een een mooie nieuwe ervaring.