Waarom fietskoerieren zo leuk is!

Freek fietskoerier

Elke donderdagmorgen gaat mijn wekker om 06.00 uur. Uit Olst neem ik vervolgens de trein naar Apeldoorn om vanaf 07.45 uur op de fiets te zitten als fietskoerier.

Nee, ik ben niet direct een geboren fietskoerier, al vind ik fietsen leuk om te doen. Peter zocht als collega-ondernemer nog nieuwe koeriers en ik mocht van mijzelf wel meer bewegen. Dat resulteerde in het feit dat ik als fietskoerier aan de slag ging voor een ochtend in de week. Om 06.00 uur denk ik nog wel eens ‘waarom deed ik dit ook alweer’, maar als ik eenmaal op de fiets zit is dat gevoel helemaal weg.

Ten eerste is het heerlijk om te fietsen. Als ondernemer moet je over veel dingen nadenken, die je tijdens het sporten helemaal kwijtraakt. Mijn uurtje fietsen in de week is daarom mijn manier om te gaan sporten. Gewoon even mijn zinnen verzetten en lekker in de hoogste versnelling door zuid Apeldoorn te knallen. Na een uurtje fietsen kom ik altijd weer moe, maar geïnspireerd weer terug.

Is dat dan het leukste van het fietskoerier zijn? Nee dat zijn de mensen die je op je ronde tegenkomt. Even gedag zeggen tegen je tegenliggers, maar vooral de receptiemedewerkers bij de bedrijven. Het is namelijk altijd weer zo leuk om te merken hoe mensen reageren op een gemeende ‘Fijne Dag’. De ene keer omdat de zon schijnt en we allemaal blij zijn, de volgende keer omdat zij blij mogen zijn dat ze binnen zitten met het koude weer. Hoe chagerijnig sommige medewerkers soms ook over kunnen komen, een ‘Fijne Dag’ tovert altijd weer een glimlach op het gezicht. En ja, dat vind ik het leukste aan het zijn van fietskoerier. Je kunt naast de post die je ’s ochtends aflevert ook mensen iets extra’s meegeven.

Dus ik sluit af met: Iedereen een Fijne Dag gewenst!