Watch, Meet, Work in de Wielerhub ‘Chasse Patate’. Een pop-up kantoor dat tevens dient als ontmoetingsplaats voor, tijdens en ná de Giro d’Italia 2016 in Gelderland. Het is een initiatief van Fietskoeriers Apeldoorn, in samenwerking met sportmarketingbureau Sporteyes, om het wielerfeest te beleven, ideeën met elkaar te delen en het vormt hét centrum voor alles wat fietsen en de Giro ademt.

Voor Peter Dorenbos, eigenaar van Fietskoeriers Apeldoorn, was het een droom die uitkwam. Als sinds hij drie jaar geleden met zijn bedrijf begon, was het zijn wens om ooit een plek te hebben waar zijn koeriers tussen bezoekers konden werken. ‘Dit zorgt voor een unieke ambiance, en tevens verbindingen die anders nooit zouden ontstaan’, aldus de oprichter van Fietskoeriers Apeldoorn. Een creatieve, ernergieke en vrije omgeving waar iedereen terecht kan om te werken onder het genot van een goede bak koffie. De Giro was een katalysator die alles in een stroomversnelling heeft gebracht, en nu binnen twee maanden staat er een prachtige wielerhub waar bezoekers dagelijks terecht kunnen.

De Wielerhub, gevestigd in het oude slaaphuis aan de Stationsstraat 124, is er voor de stad, de regio Apeldoorn en een ieder die zich van buitenaf wilt verbinden aan Giro Gelderland. Het is hiermee het ontmoetingscentrum waar particulieren, bedrijven en overheden elkaar kunnen ontmoeten en men te allen tijde ideeën of verhalen kwijt kan om uiteindelijk een duurzame, structurele Giro voor en van de stad Apeldoorn te organiseren.

We hebben een kopgroep die al ver het peloton vooruit is, we hebben waterdragers die de kopman ondersteunen en een heel groot peloton. En daartussen zijn de renners die de kopgroep niet weten te bereiken en hierdoor tussen beide groepen in rijden. Zij zitten in de zogenaamde chasse patate. Wij zijn er voor de kopgroep, het peloton, maar wij proberen met de Wielerhub vooral een plaats te bieden voor mensen die daar tussen rijden: de mensen met ontzettend goede ideeën, de mensen die zich graag als vrijwilliger willen inzetten, of de verenigingen die al een activiteit willen gaan organiseren, maar nog te weinig middelen of handen hebben om dit te gaan doen. Wij brengen hen verder richting de kopgroep of vangen hen op in het peloton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA