Apeldoorn krijgt primeur van pakketjes webshop per fietskoerier

FUTURUM
APELDOORN – Pakketjes bestellen bij een webshop en ze nog dezelfde avond per fietskoerier thuisbezorgd krijgen… FuturumShop biedt die mogelijkheid sinds vandaag in Apeldoorn, waar het bedrijf zelf is gevestigd. Deze service wordt de komende maanden ook ingevoerd in andere grote steden.

FuturumShop, dat zich onder meer richt op wielrenners, mountainbikers en atleten, claimt de eerste grote webshop te zijn die zijn klanten op een dergelijke duurzame manier bedient. Het bedrijf is een samenwerking aangegegaan met Fietskoeriers.nl. De eerste pakketjes worden bezorgd door Fietskoeriers Apeldoorn.

Steden
Futurumshop is gecharmeerd van de bedrijfsfilosofie van de fietskoeriers. Pakketten in steden worden op de fiets bezorgd (ze worden verzameld in een ‘hub’ aan de rand van de stad) en in de rest van Nederland met auto’s op groen gas.

1 uur
Amsterdam, waar de eerste FuturmClub is gevestigd, zal na Apeldoorn snel de tweede fietskoeriersdienst krijgen, zegt FuturumShop-eigenaar Harmen van der Meulen. In sommige gevallen zullen pakketten binnen een uur worden bezorgd.

Gezonde buitenlucht
Van der Meulen is enthousiast over de samenwerking: ,,Naar mijn mening moet elk pakketje binnen de stad met de fiets worden bezorgd. Het is een feit dat het klimaat in de stad beter moet: gezondere lucht voor onze kinderen, maar natuurlijk ook voor ons als sporters! Niets is zo fijn als wielrennen of mountainbiken in de gezonde buitenlucht. Daar kan iedereen zijn steentje aan bijdragen en wij zeker!”

 

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/apeldoorn-krijgt-primeur-van-pakketjes-webshop-per-fietskoerier-1.6219132